• Veel reacties op krantenartikel en op naar de volgende expositie

  15 april 2019

  In AD/Rotterdam Dagblad van 13 april een leuk interview.

  Afgelopen weekend bijna 400 bezoekers ontvangen in de Jeruzalemkapel in Gouda. Het werk stond prachtig vele leuke reacties ontvangen. Op 16 april een workshop glasfusing met het kernteam van InDeMaakZaak Bergse Dorpsstraat Rotterdam. In mei expositie in de Vierschaar Schoonhoven en met Pinksteren weer groepsexpositie in de Timmertuin van Marjan Timmer aan de Kerkweg in Berkenwoude.

  Op 24 mei houd ik weer een workshop glasfusing, open inschrijving, er is nog 1 plaats vrij.

  Lees meer >> | 580 keer bekeken

 • Workshop glasfusing in Ouderkerk, Kunstgalerie Bleiswijk, en De Tuyter

  21 november 2018

  De workshop in Atelier Scheltema is op zaterdag 1 december vanaf 10 uur, er zijn nog plaatsen. 

  De groepsexpositie in Kunstgalerie Bleiswijk tot en met 16 december loopt goed. Vele bezoekers hebben al het belevingsdoek gezien en meerdere mensen kochten een glaswerk. Er is nog steeds veel te zien en te beleven. Welkom aan de Hoekeindseweg 26 te Bleiswijk.

  Op zondag 9 december gaan dichters bij een schilderij van kunstenaars uit de Krimpenerwaard dichten. Die tentoonstelling loopt nog tot in januari. Maar wie het gedicht bij mijn werk 'De zee neemt' wil horen, dat kan dan draagt Rob Haster uit Gouda een gedicht voor. En vele andere dichters bij andere schilderijen bij de Tentoonstelling Kind en ik. Adres De Tuyter Nachtegaal straat Krimpen aan den IJssel.

   

  Lees meer >> | 660 keer bekeken

 • Workshop glasfusing en galerie bezoek

  22 oktober 2018

  De eerst volgende workshop glasfusing in Atelier Scheltema is gepland op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december. Tijden 10-ca 15 uur incl lunch, locatie Dorpsstraat 27 Ouderkerk aan den IJssel. De workshop gaat door bij 4 aanmeldingen of meer. Voor meer informatie stuur mail scheltema@kunstwaard.nl. 

  Op zondag 28 oktober 2018 ben ik uw gastvrouw in Kunstgalerie Bleiswijk, Hoekeindseweg 26, van harte welkom, open 12 - 17 u.

  Lees meer >> | 758 keer bekeken

 • Van kas van Hans naar ORANGERIE van de VERBEELDING

  25 september 2018

  Voor de kunstroute de Verbeelding in Pijnacker en Nootdorp zijn wij, Jacqueline van Kester en ik, druk bezig de feestruimte om te bouwen tot een expositieruimte in combinatie met de prachtige planten van Hans Moerings. Het is even werken maar dan wordt het ook wat. Het zal de vuurdoop voor mijn inmiddels 3 wandkleden van zijde zijn en ook bronzen beelden met glas worden voor het eerst getoond. We verachten prachtig weer. Locatie Kerkweg/Veenweg Nootdorp 29 en 30 september, 11-17 uur.

  Lees meer >> | 660 keer bekeken

 • 26 augustus workshop glasfusing, vanaf 27 augustus schilderlessen

  24 juli 2018

  Met veel genoegen houd ik workshop glasfusing. Zo maak ik mensen bekend met het fenomeen glasfusing en mogen deelnemers een werkstuk van ca. 30 cm maken. Een vaas of een schaal of een fantasieobject. De eerstvolgende workshop, waar nog plaatsen voor open zijn, is op zondag 26 augustus van 10 tot ca. 15 uur in Atelier Scheltema Ouderkerk. 

  De maandag erop starten de schilderlessen, op maandag- en donderdagavond. Voor de donderdagavond zijn nog plaatsen. Ook heb ik het verzoek gekregen om op dinsdagochtend schilderles te houden. Bij 5 of meer deelnemers gaat die les ook door. 

  Bij Schilderles staan de lessen '3d schideren, wolkenschilderen, schilderen als Hundertwasser' gepland. Ook voor starters of deelnemers die vooral willen portretschilderen is plaats.

  Wil je een workshop glasfusing of een serie schilderlessen volgen stuur een bericht naar scheltema@kunstwaard.nl.

  Lees meer >> | 652 keer bekeken

 • Nieuwe serie objecten

  5 juli 2018

  Zojuist begonnen met een nieuwe serie objecten, wasmodellen die ik in brons laat gieten waarbij ik een glasfusing element aan toevoeg. Vooralsnog figuratief / thema Griekse Mytologie. Eerst heb ik een schets van modeltekenen uitgewerkt in brons, om gevoel voor boetseren weer in de vingers te krijgen. Besloot dat het model niet paste in mijn serie Griekse Mytologie met glas, daarom bronze dame weer vernietigd en manfiguur opgezet. Glasvleugels zijn klaar en wasmodel is naar de bronsgieter. Half augustus is het klaar. Ik ben benieuwd.

   

  Lees meer >> | 567 keer bekeken

 • Wat een portret? en schilderlessen en workshops.

  26 april 2018

  Afgelopen weken zijn familieportretjes in de etalage van ons woonhuis te zien geweest. Ik heb er veel reacties op mogen ontvangen. Ook op de vraag 'wie wil een portretje van Louky?'.De actie gaat door, ik sta open voor portretopdrachten!

  Vanaf 27 augustus starten weer de schilderlessen in Atelier Scheltema. Lessen kan op maandag-, dinsdag- of donderdagavond. Opgeven kan voor een lesreeks van 7 keer, er worden 9 data gereserveerd. Minimaal aantal deelnemers 5, opgeven via scheltema@kunstwaard.nl, materiaal en koffie/thee bij de prijs inbegrepen.

  Elke maand op een vrijdag of zaterdag of zondag geef ik glasworkshop. Deelnemers kunne een eigen glasobject maken, bijvoorbeeld een vaas, een schaal, een glasschilderij of een fantasieobject, na een week (gebakken en al) ophalen. Materiaal en lunch bij de prijs inbegrepen. De workshop gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Opgeven via scheltema@kunstwaard.nl, leuk om samen met familie of vriendin te doen. Op de website (www.loukyscheltema.com) staan een link met voorbeelden bij workshops.

   

  Lees meer >> | 491 keer bekeken

 • Afronding schilderles en nieuwe exposities

  27 oktober 2017

  Afgelopen donderdag 26 oktober laatste les schilderen in Atelier Scheltema afgerond. Een van de lesdagen gaat verder op dinsdagochtend vanaf 10 uur er zijn nog plaatsen vrij. 

  Leuke expositie in Kralingen en Crooswijk langs de route Kralingen Crooswijk. In de Nieuwe Branding in Crooswijk hangen nog 3 kleurrijke schilderijen langer. 

  Nieuwe exposities op komst, in november deelname Kunstprijs La Lecq in de Tuyter in Krimpen aan den IJssel met 1 werk in box. Tm eind maart expositie Cultuurhuis Krimpen aan de Lek en vanaf 27 maart expositie in Galerie Hoek 29 in Bodegraven. 

  Vanaf januari starten de nieuwe schilderlessen in Atelier Scheltema. Maandagavond, dinsdagochtend en donderdagavond. Opgeven met e-mail scheltema@kunstwaard.nl.

  Lees meer >> | 534 keer bekeken

 • Kunstroute Kralingen-Crooswijk oktober

  27 september 2017

  Een bijzonder goed contact met Fleur van Fleurs Depot IJsclubstraat 13 in Rotterdam waar ik samen met Jole en Willem van Hest ga exposeren tijdens Kunstroute Kralingen. We hebben een officiële opening om 12 uur op 7 oktober met kunsttaartjes en koffie. Iedereen uitgenodigd, verder is het een prachtige route kijk op www.kunstroutekralingencrooswijk.nl.

  Lees meer >> | 685 keer bekeken

 • Workshop glasfusing in Ouderkerk

  28 augustus 2017

  Zelf een vaas, schaal op mooi abstract glasobject maken. Op vrijdag 27 oktober en zondag 29 oktober zijn workshops glasfusing. De workshop duurt van 10-15 uur. Je kan je eindwerkstuk een week later ophalen. Adres: Dorpsstraat 27 2935 AB Ouderkerk aan den IJssel in het atelier achter in de tuin. Opgeven scheltema@kunstwaard.nl.

  Lees meer >> | 626 keer bekeken

 • Meer blogs >>