Galerie

Graag maak ik (tijdelijke) grote werken of installaties voor een route, expositie of in de openbare ruimte. Een thema of beperkende locatie-voorwaarden dagen me uit om te kiezen voor verrassend materiaalgebruik en passend bij de locatie, omgeving of wens van omwonenden.

uit 2009 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Enghuizen 2.0.

Enghuizen 2.0.

2024

Landhuis Enghuizen 2.0. want verwoest aan het eind van de 2WO. In hout met vredesduif in glas

Kippen tractor

Kippen tractor

2024

Installatie van hout, metaal en glas.

Balancerend evenwicht

Balancerend evenwicht

2023

Schimmels in glas, 6 panelen, met glasfiber stokken in booomstronk op bascule. Gemaakt voor de expositie Nevengeul een binnenexpositie tijdens de IJsselbiennale 2023, locatie Centrale Harculo, Zwolle. Kwetsbare natuur in glas en hout. Op glaspaneel 1 ‘Mycelium’ gegroeid uit een spore van de ridderzwam. Op glaspaneel 2 ‘Korstmos’ zoals te zien door een microscoop waarbij de groene vlakken van algen (fotosynthese) samenwerken met (wit) een schimmel. Op glaspaneel 3 ‘Mycorrhiza’, een relatie tussen boomwortels (geel) en schimmels (helder- en witglas). Op glaspaneel 4 Bloem zonder fotosynthese (paars), een zogenaamde ‘Mycoheterotroof’, die parasiteert op de schimmels (wit en oranje). Glaspaneel 5 ‘Paarse korstzwam’ op boomschors. Zwam kan ook zoogdieren  zoals mensen besmetten wat kan leiden  tot keelontsteking. Glaspaneel 6 een ‘Zombiemier’ die, op commando van een schimmel in zijn hersenen, zich vastbijt op een hoge tak, waarna de schimmel een vruchtlichaam en zijn sporen hoog in de lucht kan verspreiden.

Netfeeks

Netfeeks

2023

Deelname Kunstwandelroute Hummelo, landgoed Enghuizen 2023, van Pasen t/m Pinksteren.   Ai netfeeks slokt de kijker op. ‘Lopend door het bos kwam bij mij het gevoel op dat niet alleen mensen kijken naar de omgeving maar ook de bewoners van het bos kijken naar de mensen en andere voorbijgangers. Of zoals bij een dierentuin ook de apen in het apenverblijf kijken naar de bezoekers door het raam. ‘
Materiaal
spinschild: glas, schotelantenne
spinpoten: poten van tuinstoelen, fietssturen, bagagedrager, hemelwaterafvoer
spinkop: glas, blik
web: staalkabels, lampenstandaard, EPDM rubber, sisaltouw.
 

De wondere wereld van de libel

De wondere wereld van de libel

2017

Inzending Beeldende Kunstprijs La Lecq 2017 van Vereniging Krimpener Kunstwaard.
Voorwaarde kunstprijs, het moet passen in een aangeleverde box. Er mag niets uitsteken. Mijn inzending maakt gebruik van kinetische kunst / gezichtsbedrog in de achtergrond. Verder twee gevonden larve vervellingen en twee in glas uitgevoerde libelles, paté de verre. En een glazen hand, zandgietmodel.

Ontwerpopdracht basreliëf Melanchton Rotterdam

Ontwerpopdracht basreliëf Melanchton Rotterdam

2017

Eind juni 2017 ben ik uitgekozen als een van de drie kunstenaars om een ontwerp aan te leveren voor 3 basreliefs uit te voeren in beton voor de gevel van het nieuwe schoolgebouw van Melanchton Crooswijk. 

Is there anybody out there

Is there anybody out there

2016

3 Chiffon zijde wandkleden met handgevilt merinowol voorstelling van radiotelescoop. Hier in de Grote of Johanniskerk te Lekkerkerk bij de manifestatie 'Feest van de Geest' mei 2016. RTV Krimpenerwaard heeft een televisiereportage in de kerk gemaakt.

De Golf Gouderak

De Golf Gouderak

2015

Kunst in de openbare ruimte. Opdracht van gemeente Ouderkerk (maart 2014) voor een kunstwerk voor de dorpskern Gouderak, uit te voeren alleen of in combinatie met lokale medekunstenaars, als afscheidscadeau van de gemeente aan de inwoners van Gouderak. Uitgevoerd oktober 2014-10 juli 2015 ism Ilse Breen, creative coach, en vele vrijwilligers. Kunstwerk is gemaakt van basaltblokken en moziëk en stelt van boven af gezien de rivier de IJssel voor ter hoogte van de bebouwing van Gouderak. Foto's van Jan Trouwborst.

Het Poldermodel

Het Poldermodel

2015

Contour, gras en water van de Krimpenerwaard. Bullseyeglass in tackfusion gemonteerd in Plexiglas met verlichting.
Inzending Beeldende kunstprijs La Lecq 2015. Geexposeerd in De Zaag Krimpen aan de Lek.

Rotondekunst Ouderkerk

Rotondekunst Ouderkerk

2015

Project Rotondekunst Ouderkerk van 2013-2015. Design-crowdfunding-vergunningen-bouwen-plaatsen. Vastgelegd in blog . Foto's making of: Jan Trouwborst, luchtfoto's plaatsing; Jaap van den Berg. Videopresentatie ten behoeve van crowdfunding.

Textielfestival Leiden

Textielfestival Leiden

2015

Textiel Festival Leiden 13 t/m 16 mei 2015
expositie van vilt en zijde in Wolkyshop (schoenen), Nieuwe Rijn 15, Leiden. 6 Vilten blauwen kokers aan het plafond, 3 zijden lappen in etalage en aan de muur, 5 vilten en glas ogen in de deuretalage, en 5 vilten heksenhoeden en 2 romance voorstellingen in de straatetalages.  

De Boekentil

De Boekentil

2014

Kunst in de openbare ruimte. Opdracht van gemeente Ouderkerk (maart 2014) voor een kunstwerk voor de dorpskern Lageweg, uit te voeren alleen of in combinatie met lokale medekunstenaars, als afscheidscadeau van de gemeente aan de inwoners van Lageweg. Uitgevoerd oktober 2014-15 december 2014 ism Stella Speksnijder. Het gaat om een wandelbibliotheek genaamd Boekentil langs het schelpenpad bij de overgang naar Lageweg en twee Open Schilderijlijsten, waarbij de lijst is beschilderd door leerlingen van de basisschool van Lageweg. Foto's van Jan Trouwborst.

Mozaïek Muziektent

Mozaïek Muziektent

2014

Kunst in de openbare ruimte. Opdracht van gemeente Ouderkerk (maart 2014) voor een kunstwerk voor de dorpskern Ouderkerk, uit te voeren alleen of in combinatie met lokale medekunstenaars, als afscheidscadeau van de gemeente aan de inwoners van Ouderkerk. Uitgevoerd april 2014-13 september 2014 als groepsopdracht samen met 8 kunstenaars van het Collectief Oog voor Kunst uit Ouderkerk. Het ontwerp, toen nog samen met Cor Visser, is in gezamenlijkheid vastgesteld, gemeente wenste een ontwerp met authentiek Ouderkerkse kenmerken. De uitvoering (glasmozaïek aanbrengen en voegen) voerde we uit elk ongeveer 2 dagdelen per week gedurende de aangegeven periode. Uitvoerende kunstenaars: Janni Hagoort, Riet Kool, Louise Piek, Gerie Trouwborst, Beatrix Martens, Pieta Dijksman en Louky Scheltema. Foto's van Jan Trouwborst.  

Droomreis Scheepswerf Duijvendijk

Droomreis Scheepswerf Duijvendijk

2011

Droomreis tentoonstelling Scheepswerf Duijvendijk Krimpen aan den IJssel sept. 2011 Met deze Droomreis tentoonstelling willen de kunstenaars laten zien hoe alle vormen van kunst een droomproces doormaken en juist voor de toeschouwer de reis verbeelden die de kunstenaars gegaan zijn. Meer info. Ik heb mijn droom 'droomreis naar Lourdes' verbeeld. In de kleine pikdonkere machinekamer van de Scheepswerf, te betreden door een zwart gordijn opzij te schuiven, plaatste ik spiegels met daarvoor kaarsen met uv-licht. Aan het plafond hing ik afswasborstels gedoopt in lichtgevende verf. Aan de muur drie schilderijen met lichtgevende verf. Overal flessen water. De bezoekers konden op houten klapstoeltjes plaatsnemen en dan enkele minuten genieten van wierook en gregoriaans gezang.  

Kunstroute Groene Hart

Kunstroute Groene Hart

2009

Kunstroute 'De Rattenvanger' of 'In zeven sloten' in de Achterbroek 19 juni-4 juli 2009 3x Driezijde piramide. Polyester reliëf, met textiel en acrylverf.
In de Krimpenerwaard gaat een groot deel van het land (het noordwesten) drassig land worden. Gevolg is dat: (1.0) bomen in het water komen te staan, dat: (2.0) koeien wegzakken in de zachte grond van de weilanden en met ondergraving van de weilanden door muskusratten en dat: (3.0) door het creëren van een ideale habitat – vocht / graslanden / geen natuurlijke vijanden – er een monstergrote variant aan muskusratten zal ontstaan .