Louky Scheltema (1960, Rotterdam) is een multidisciplinair beeldend kunstenaar en kunstdocent. In 2003 haalde ze haar diploma the Rotterdam Art School 'Willem de Kooning' voor autonoom kunstenaar en voor kunstdocent (eerstegraads).

Landschappen en hoe de mens het landschap verandert zijn thema's in haar objecten en schilderijen. Ze werkt vanuit haar Atelier aan (portret) schilderijen, tekeningen, installaties en glasfusing objecten. In haar glas herken je haar achtergrond als schilderes. Kunst in de openbare ruimte maakt ze bij voorkeur met lokale bedrijven, lokale kunstenaars en lokale vrijwilligers en het ontwerp moet altijd passen in zijn omgeving. Ze houdt ervan projecten te organiseren rondom een actueel thema.

Louky Scheltema woont en werkt in Vorden Gelderland - NL en toont haar werk regelmatig in Nederland en daarbuiten. Haar werk is eerder aangekocht door particulieren en bedrijven. Contact: scheltema@kunstwaard.nl of telefoon 0-6- 44540232.

Louky Scheltema is lid van Vereniging Krimpener Kunstwaard en lid/firmant van kunstenaarsvereniging Firma van Drie te Gouda.

Op de  vervaardigde kunstwerken rust auteurs- beeldrecht. Voor het overnemen, opslaan, verspreiden en/of gebruik van de vormgeving van de getoonde kunstwerken, op welke wijze dan ook, dient vooraf (schriftelijke) toestemming te worden gevraagd. Voor een verzoek kunt u onder andere contact met haar opnemen via exto. Vermeld bij uw verzoek de titel van het werk, waarin, waarom en in welke oplage u het werk wilt opnemen Beeldrecht / Auteursrecht VOORBEHOUDEN(auteurswet 1912)

Neem een kijk in mijn voormalige atelier in Ouderkerk aan den IJssel.

Videoreportage feb. 2011 expositie Snelle Koppen en Portretten