Louky Scheltema (1960, Rotterdam) is een multidisciplinair beeldend kunstenaar en kunstdocent. In 2003 haalde ze haar diploma the Rotterdam Art School 'Willem de Kooning' voor autonoom kunstenaar en voor kunstdocent (eerstegraads).

Landschappen en hoe de mens het landschap verandert zijn thema's in haar objecten en schilderijen. Ze werkt vanuit haar Atelier aan (portret) schilderijen, tekeningen, installaties en glasfusing objecten. In haar glas herken je haar achtergrond als schilderes. Kunst in de openbare ruimte maakt ze bij voorkeur met lokale bedrijven, lokale kunstenaars en lokale vrijwilligers en het ontwerp moet altijd passen in zijn omgeving. Ze houdt ervan projecten te organiseren rondom een actueel thema.

Louky Scheltema woont en werkt in Ouderkerk aan den IJssel - Zuid Holland - NL en toont haar werk regelmatig in Nederland en daarbuiten. Haar werk is eerder aangekocht door particulieren en bedrijven. Contact: scheltema@kunstwaard.nl of telefoon 0-6- 44540232.

Louky Scheltema is lid van Vereniging Krimpener Kunstwaard, lid van Kunstkring Capelle en firmant van Firma van Drie te Gouda.

Neem een kijk in mijn atelier.

Videoreportage feb. 2011 expositie Snelle Koppen en Portretten