Louky Scheltema (1960, Rotterdam) is een multidisciplinair beeldend kunstenaar en kunstdocent. In 2003 haalde ze haar diploma aan de the Rotterdam Art School 'Willem de Kooning' voor autonoom kunstenaar en voor kunstdocent kunst en beeldende vorming (eerstegraads).

Landschappen en hoe de mens het landschap verandert zijn thema's in haar objecten en schilderijen. Ze werkt vanuit haar Atelier aan (portret) schilderijen, tekeningen, installaties, brons en glasfusing objecten. In haar glas herken je haar achtergrond als schilderes. Kunst in de openbare ruimte maakt ze bij voorkeur met lokale bedrijven, lokale kunstenaars en lokale vrijwilligers en het ontwerp moet altijd passen in zijn omgeving. Ze houdt ervan projecten te organiseren rondom een actueel thema.

Louky Scheltema woont en werkt in Vorden Gelderland - NL en toont haar werk regelmatig in Nederland en daarbuiten. Eerder gaf ze les aan volwassenen en kinderen op het gebied van kunst en beeldende vorming in de Krimpenerwaard;  in de particuliere sector en in opdracht van Gemeente Krimpenerwaard, zorg en welzijn. Nu is ze houder van een galerie in de voormalige Prinses Julianaschool 1913, alwaar ze ook haar atelier heeft en woont. De galerie heeft 11 per jaar een expositie en is daarnaast op afspraak te bezoeken. In haar atelier produceert ze vrij werk, in opdracht en voor buitenkunstwerken, ook geeft ze daar workshops in glasbewerking aan volwassenen.

Haar werk is eerder aangekocht door particulieren, gemeentes en bedrijven. Louky Scheltema was lid van Vereniging Krimpener Kunstwaard en was lid/firmant van kunstenaarsvereniging Firma van Drie te Gouda. Is nu deelnemer van Kunstzondagvorden, lid van Kunstkring Ruurlo, deelnemer van de jaarlijkse Kunstroute Lochem, deelnemer IJsselBiennale 2023, deelnemer van de jaarlijkse  Kunst4daagse Bronckhorst.

 

Neem een kijk in mijn voormalige atelier in Ouderkerk aan den IJssel.

Videoreportage feb. 2011 expositie Snelle Koppen en Portretten

Op de  vervaardigde kunstwerken rust auteurs- beeldrecht. Voor het overnemen, opslaan, verspreiden en/of gebruik van de vormgeving van de getoonde kunstwerken, op welke wijze dan ook, dient vooraf (schriftelijke) toestemming te worden gevraagd. Voor een verzoek kunt u onder andere contact met haar opnemen via exto. Vermeld bij uw verzoek de titel van het werk, waarin, waarom en in welke oplage u het werk wilt opnemen Beeldrecht / Auteursrecht VOORBEHOUDEN(auteurswet 1912)