Schilderijen met allegorieën die hedendaagse zaken aan de kaak stellen. Gepresenteerd in solo tentoonstelling in gemeentehuis Lekkerkerk januari 2011 en als solotentoonstelling in Cultuurhuis Doorn augustus 2012.

uit 2010 tot 2011 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Chinese jongens

Chinese jongens

2011

Schilderij in houtskool acryl en gesso op doek. Op de achtergrond in goud chinese dorpshuizen. Op de voorgrond zingende jongens in school. Door de eenkindpolitiek is er nu een scheven jongen-meisje verhouding in China.

De nieuwe stad

De nieuwe stad

2011

Het hoogste punt in de bouw van moskee in Rotterdam. Acryl op doek.

Hofnar

Hofnar

2011

Huilen om kinderdagverblijf het Hofnarretje. Acryl op doek.

Roger's park

Roger's park

2011

Schaatser Shani Davis kijkt uit zijn appartementraam aan Roger's Park naar Lake Michigan, denkend aan het record dat hij ooit schaatste. Acryl op doek.
 

Sollen

Sollen

2011

Kerncentrale Sollen in Duitsland kampt met een afvalprobleem. Acryl op doek.

STILLUC

STILLUC

2011

Belgische kunstschilder Luc Tuymans als still in zijn eigen documentaire. Acryl op doek.
 

Look now

Look now

2010

Schilderij van portret van Donald Sutherland op leeftijd geplaatst voor het Capitool in Rome. Verbeeldend het opknappen van achterstallig onderhoud aan het Capitool aan een grote Schoenenreus in ruil voor neonreclame op het Capitool.

Nobodyknows

Nobodyknows

2010

Schilderij in acryl op doek van een man met sjaal en spiegelbril en daarin weerkaast gele taxi's van New York. Je weet niet wat dit zou kunnen zijn, misschien wel een terrorist die afwacht wanneer in een van de taxi's een bom afgaat of een onschuldige toerist.

Oncomfortabel

Oncomfortabel

2010

Schilderij in acryl op doek van Indonesische slaapkamer en een naaktkat met het nu oude gezicht van een voormalige 'comfort girl', een in de tweede wereldoorlog jonge indonesische vrouw die naar de japanse soldaten werd gestuurd.

Stop in the name of love

Stop in the name of love

2010

Paus Johannes Paulus wil op witte donderdag 2010 nog steeds niet excuses aanbieden voor de kindermisbruik door kerkdienaren. Acryl op doek.

Transfer

Transfer

2010

Douanier en marechaussee helpen een verstekeling uit een container.